RADYO-TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI ÖNLİSANS PROGRAMI
Radyo-Televizyon Programcılığı Önlisans Programı, öğrencilere radyo-televizyon haberciliği ve yayıncılığı formasyonunu kazandırmayı amaçlamaktadır. Bu amaçla, Programda radyo-televizyon yayıncılığından haberciliğine, radyo-televizyon tekniğine ve yasal konulardan yeni iletişim teknolojilerinin yayıncılıkta yarattığı değişimlere kadar geniş bir yelpazede dersler sunmayı amaçlamaktadır.
1. yıl
GENEL İŞLETME
DAVRANIŞ BİLİMLERİNE GİRİŞ
İKTİSADA GİRİŞ
HUKUKA GİRİŞ
İLETİŞİM BİLGİSİ
HABERCİLİĞİN TEMEL KAVRAMLARI
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ
YABANCI DİL
2. yıl
RADYO‐TELEVİZYON HABERCİLİĞİ
HABER SUNUM TEKNİKLERİ
RADYO‐TELEVİZYON TEKNİĞİ
RADYO‐TELEVİZYON YAYINCILIĞI
RADYO‐TELEVİZYONDA PROGRAM YAPIMI
İLETİŞİM HUKUKU
TÜRK DİLİ
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ
•
MENKUL KIYMETLER VE SERMAYE PİYASALARI ÖNLİSANS PROGRAMI
Sermaye piyasaları hızlı değişim göstermektedir. Bu alanda çalışacakların; sermaye piyasasının yapısı, sermaye piyasasının araçları ve finansal kurumların artan önemi konusunda sağlam bir bilgiye ihtiyaçları vardır. Bu programın amacı, finansal aracı kurumlarda veya organize menkul kıymet borsalarında çalışabilmeye yönelik özgüven düzeyini sağlayacak sermaye piyasaları ve menkul kıymetler bilgisine sahip öğrenciler yetiştirmektir.
Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasaları programında öğrencilerin; sermaye piyasaları ve menkul kıymetlerin matematiksel, yönetimsel, hukuki ve ekonomik yönlerine, finansal kurumların işlevlerine ve günümüz küresel piyasalarıyla ilgili güncel konulara ilişkin bilgi düzeylerinin artırılması hedeflenmektedir.
1. yıl
GENEL MUHASEBE
GENEL İŞLETME
DAVRANIŞ BİLİMLERİNE GİRİŞ
İKTİSADA GİRİŞ
GENEL MATEMATİK
HUKUKA GİRİŞ
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ
YABANCI DİL
2. yıl
İŞLETME FİNANSI
FİNANS MATEMATİĞİ
SERMAYE PİYASASI MEVZUATI
MENKUL KIYMET YATIRIMLARI VE ANALİZİ
MAKRO İKTİSAT TEORİSİ
FİNANSAL KURUMLAR
TÜRK DİLİ
ATATÜRK İLK. İNK. TARİHİ
•
ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİM, İLETİM VE DAĞITIMI ÖNLİSANS PROGRAMI
Hızla gelişen sanayisi ve artan nüfusuyla orantılı olarak ülkemizin elektrik enerjisine olan gereksinimi her geçen gün artmaktadır. Ülkemizdeki enerji kaynaklarının kısıtlı olması ise gerekli ihtiyacı karşılama konusunda dışa bağımlılığımızı ortaya çıkarmaktadır. İşte bu nedenlerle, üretiminden tüketimine kadar geçen süreç içerisinde elektrik enerjisinin verimli ve tasarruflu bir şekilde harcanmasına dikkat edilmelidir. Bu durumda ülkemizin elektrik enerjisinin üretimi, dağıtımı, iletimi ve verimli bir şekilde kullanımı aşamalarında hizmet verecek olan iyi yetişmiş ara eleman gücüne gereksinimi gün geçtikçe artmaktadır.
Bu program elektriğin üretiminden tüketimine kadar geçen her alanda, EİE, TEİAŞ, EÜAŞ, TETAŞ gibi kamu kurumlarında, elektrik enerjisinin dağıtım ve pazarlamasından sorumlu tüm kuruluşlarda ve elektrik enerjisini kullanan tüm sanayi kuruluşlarında görev alabilecek ara eleman gereksinimini karşılamak üzere 2009- 2010 yılından başlamak üzere uzaktan öğrenim sisteminde öğrenci almaya başlamıştır. Bu programdan mezun olanların Enerji Yöneticisi çalıştırma zorunluluğu olan işletmelerde, bu kişilere yardımcı eleman olarak da istihdam edilmeleri mümkündür.
1. yıl
GENEL MATEMATİK
TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ
GELENEKSEL ENERJİ KAYNAKLARI VE KULLANIMI
GENEL İŞLETME
İKTİSADA GİRİŞ
HUKUKA GİRİŞ
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ
YABANCI DİL
2. yıl
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI VE KULLANIMI
ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİ VE DAĞITIMI
ENERJİ TASARRUFU VE ÇEVRE
YÖNETİM ORGANİZASYON
ENERJİ EKONOMİSİ
ENERJİ ANALİZİ VE YÖNETİMİ
TÜRK DİLİ
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ
•
SOSYOLOJİ LİSANS PROGRAMI
Bu program, sosyolojiye ilgi duyan ve örgün öğretime devam etme olanağı bulamayan öğrencilere sosyoloji eğitimini alma olanağı sağlamaktadır. Dolayısıyla bu program uzaktan eğitim yoluyla sosyoloji eğitimi almak isteyen öğrencilere yönelik olarak hazırlanmıştır. Dört yıllık lisans eğitimi süresince sosyoloji eğitimi alan öğrenciler uzman sosyologlar olarak mezun olacaklardır. Uzaktan eğitim yoluyla sosyoloji bölümlerini tercih eden öğrenciler yerel ve küresel düzeydeki toplumsal değişmeleri anlayabilecek ve temel sosyal problemleri çözümleyebilecektir. Sosyoloji lisans programında çağın gerektirdiği kuramsal ve uygulamalı bilgiler öğrencilere aktarılarak düşünen, sorgulayan, eleştiren ve toplumsal refahın gelişimine katkıda bulunan uzman sosyologlar yetiştirilecektir.
Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji lisans programını bitiren öğrenciler, sosyoloji ve ilgili alanlarda yüksek lisans ve doktora programlarına başvurabilir. Mezun öğrenciler başta araştırma şirketlerinde araştırmacı ve büyük şirketlerde insan kaynakları uzmanı olmak üzere özel ve kamu sektöründe çalışabilir.
1. yıl
SOSYOLOJİYE GİRİŞ
TÜRK SİYASAL HAYATI
İKTİSADA GİRİŞ
PSİKOLOJİYE GİRİŞ
SOSYAL POLİTİKA
SOSYOLOJİDE ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ
2. yıl
İSTATİSTİK
SOSYOLOJİ TARİHİ
TOPLUMSAL DEĞİŞME KURAMLARI
SİYASET BİLİMİ
ANTROPOLOJİ
FELSEFE
SOSYAL PSİKOLOJİ
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ
3. yıl
ÇAĞDAŞ SOSYOLOJİ KURAMLARI
EKONOMİ, ENDÜSTRİ VE TOPLUM
TOPLUMSAL TABAKALAŞMA VE EŞİTSİZLİK
AİLE SOSYOLOJİSİ
KÜLTÜR SOSYOLOJİSİ
TOPLUMSAL CİNSİYET SOSYOLOJİSİ
YABANCI DİL
4. yıl
KENT SOSYOLOJİSİ
YENİ TOPLUMSAL HAREKETLER VE KÜRESELLEŞME
TÜRKİYE'DE SOSYOLOJİ
DİN SOSYOLOJİSİ
MEDYA SOSYOLOJİSİ
HUKUK VE SUÇ SOSYOLOJİSİ
TÜRK DİLİ